Religieuze begeleiding

Religieuze begeleiding op maat bevat kennis van basiszaken van de islam zoals de fundamenten van het geloof, de praktijk, het gebed, de koran en smeekbeden.

Begeleiding is van groot belang voor u als nieuwe/bestaande moslim. Er zijn veel nieuwe/bestaande zaken waarmee u te maken hebt en waarvan u meer zult willen weten. De moskee Almohsinin heeft door persoonlijke ervaring en theologische kennis de middelen en mogelijkheden om u te ondersteunen in deze uitdaging.

De Islam: basiszaken van geloof en praktijk

Voor u als nieuwe/bestaande moslim is het van belang dat u kennis heeft van de basiszaken van de Islam. Dit heeft twee aspecten; de geloofsovertuiging en de praktische handelingen. De geloofsovertuiging kent zes fundamenten, de praktische handelingen vijf fundamenten. Het is belangrijk voor u om te weten wat deze zijn en wat ze voor u betekenen.

Het gebed: theorie en praktijk

De eerste praktische basishandeling in uw leven als moslim is het verrichten van het gebed. Dit kent zowel theoretische als praktische kanten zoals:

  • Voorwaarden van het gebed
  • Rituele reinheid van lichaam, kleding en gebedsplaats
  • Kledingvoorschriften

Het gebed is uw contact met Allah swt, reden genoeg dus om hierover te leren.

De Koran

In het gebed, in boeken, in lezingen, in lessen en bij vele andere zaken in het dagelijks leven van moslims speelt de Koran een grote rol. Wanneer u als nieuwe/bestaande moslim kennis hierover opdoet zult u tot een goed begrip komen van de waarde van de Koran in de Islam.

Smeekbeden

Smeekbeden worden gebruikt in het gebed en gedurende de dag. Vanaf de ochtend tot de avond zijn er smeekbeden die u kunt uitspreken. Veel smeekbeden zijn in het taalgebruik van moslims opgenomen en u zult zien dat het gebruik en begrip ervan u veel gemak brengt.

Leerproces

Moskee Almohsinin kan met haar praktische en theologische kennis uw eerste stappen in de islam vergemakkelijken. Door u te begeleiden middel islamitische lessen bij te wonen. Het nemen van deze stappen bepaald u in het door u gewenste tempo.

Hulp nodig?